top of page

PREDAVATELJI

takatuka portretki predavatelji-05.png

Chris Cooper 

Chris Cooper je na področju gledališke pedagogike kot mentor, igralec in režiser dejaven že od leta 1988. Kot umetniški vodja mednarodno poznane družbe za gledališko pedagogiko Big Brum v Birminghamu (Big Brum Theatre in Education Company), je od prevzema funkcije leta 1999 razvil preko 40 novih DIE (Drama in Education/Drama v izobraževanju) programov. Poleg tega deluje kot neodvisni učitelj, predavatelj, inštruktor, vodja delavnic in režiser. Postavi se lahko tudi kot avtor 27 dramskih iger za otroke in mladino. Svoje znanje ekstenzivno širi v mednarodnih vodah, kot mentor in vodja delavnic deluje v preko dvajsetih različnih državah.

Sead Đulić se je po končanem študiju dramske igre vrnil v Mostar, kjer je s skupino somišljenikov ustanovil "Mostarski teatar mladih". Pri svojem delu se poglobljeno ukvarja z gledališko pedagogiko in režijo. Režiral je preko 90 gledaliških predstav v Mostarju, Bugojun, Tuzli, Sarajevu in Banja Luki ter Italiji. Predaval je na mednarodnih konferencah gledališke pedagogike ter vodil delavnice doma in po svetu (Velika Britanija, Grčija, Jordanija, Singapur, Nemčija, Hong Kong...). Za svoje delo je prejel številne nagrade, med katerimi velja omeniti predvsem nagrado za življenjsko delo “Lucijan Latinger”. 

takatuka portretki predavatelji-04.png

Sead Đulić

takatuka portretki predavatelji-06-01.pn

Jani Prgić

Mag. Jani Prgić je po zaključenem študiju slovenskega jezika in književnosti nadaljeval študij socialnega dela, smer socialno delo z mladimi, kar je nadgradil z magisterijem iz socialne pedagogike. Ob tem je dosegel v Veliki Britaniji stopnjo trener in coach nevrolingvističnega programiranja, pri čemer se intenzivno ukvarja s področje nevroznanosti in didaktičnimi pristopi, ki so kompatibilni z delovanjem možganov. Deluje tudi kot mediator in trener Pozitivne discipline, ki se je po 10 letih, odkar jo je uvedel v slovenske šole, izkazala kot en najboljših pristopov za delo z učenci pri vodenju razreda. Po 15 letih dela v šoli in na Centru za pomoč mladim zdaj vodi svoj Svetovalno-izobraževalni center.

Chang Janaprakal Chandruang je igralec, gledališki in filmski režiser, dramatik. Diplomiral na University of Montana, ZDA. 20 let je poučeval gledališče na univerzi v Chulalongkornu. V svoji karieri se je ukvarjal tako z klasičnimi deli svetovne dramatike (Kralj Ojdip, Macbeth, Smrt trgovskega potnika), kot tudi z odrskimi adaptacijami pravljic za otroke. 

takatuka portretki predavatelji chang-03

Chang Chandruang Janaprakal 

bottom of page