top of page

delavnice

Adam Jagiello Rusilowski raziskovalec, avtor, inovator, deluje na področju socialnega dela, inkluzije in inovativne pedagogike na univerzi, profesor, predavatelj, dekan na mednarodnem oddelku Fakultete za družbene vede Gdansk.

vključi se vključi vse stran-04.png

Adam Jagiello Rusilowski
torek, 21. 9. 2021 od 18.00 do 20.00

okrasne črte-01.png

OPICE, KLOBUKI IN KLJUČI
 

Učenje z gledališkimi pristopi predvideva vživljanje v vloge, ki sodelujočim ponujajo varno fiktivno okolje, znotraj katerega ob različnih dejavnostih oblikujejo tako pozitivne kot tudi bolj zahtevne, stresne situacije. Ko se sodelujoči v drami zave, da neko vedenje ali odnos ni idealen oz. se mu zdi nesprejemljiv, se v vlogi ne počuti slabo – njegov lik je tisti, ki dela napake in govori neumnosti. Kljub temu se iz teh napak uči in čuti podporo skupine pri iskanju boljših strategij spoprijemanja z nepredvidenimi situacijami. Vsak ima možnost, da kritično izbere svojega resničnega vzornika in postane pripovedovalec svoje zgodbe. Lahko zamenja perspektivo, se postavi v kožo nekoga drugega in opazuje razliko, ko se empatično sooča z dano situacijo. V raziskavi DICE je bilo dokazano, da drama zmanjšuje predsodke, strah pred negotovostjo in gradi čustveno odpornost.
 

Tema delavnice je spoznavanje svojih reakcij pri soočanju z zahtevnimi situacijami, odzivanje z empatijo, ko drugi potrebujejo pomoč ali ko jo potrebujemo sami.

vključi se vključi vse stran-06.png

Radka Svobodova
torek, 21. 9. 2021 od 16.00 do 18.00

okrasne črte-03.png

Radka Svobodova učiteljica drame, profesorica, predavateljica, pri svojem delu se osredotoča predvsem na veščine dramske igre, glasovno izobraževanje, strukturirano dramo in gledališko pedagogiko za začetnike.

ČAROBNI SVET DOMIŠLJIJE
 

Delavnica je sestavljena iz iger za vzpostavljanje skupinske dinamike in vaj znotraj strukturirane drame na temo zgodovine in otroške literature.  Drama v izobraževanju je način aktivnega učenja, ki omogoča globlje razumevanje. Odpira veliko možnosti za učenje in pridobivanje socialnih veščin. Vsak sodelujoči v drami je aktiven ustvarjalec procesa. Udeleženci delavnice bodo spoznali, kako lahko z aktivnim učenjem povežemo racionalno in emocionalno raven, raziskujemo temo, vzroke in posledice, vodimo skupinsko razpravo ter kako skupinsko sprejmemo dogovor ali odločitev. 
 

Tema delavnice je poglabljanje razumevanja izbranih vprašanj in spodbujanje empatije, izboljšanje samopodobe učencev.

Lucija Švabova je igralka in mentorica gledališke skupine. Diplomirala je na Charels University v Pragi.  Režirala je več kot petnajst gledaliških predstav za otroke. Je predsednica žirije odbora državnega mladinskega gledališkega festivala na Češkem.

Lucija portret.png

Lucija Švabova
četrtek, 23. 9. 2021 od 18.15 do 20.15

okrasne črte-04.png

ZAJČEK PUFODEDR
 

Vabljeni v svet majhnega zajca z veliko domišljije! Zajček ima veliko prijateljev, ima pa tudi velike težave z zlobnim vsiljivcem, ki sploh ne razume gozdnih vrednot. Z zbadanjem in norčevanjem zajčka velikokrat prizadene. Na delavnici bomo raziskali, kako se bo naš zajček uspel postaviti zase in za svoje vrednote, ter ugotovili, ali bo zlobnega vsiljivca nazadnje uspel premagati. Ali je v takšnih situacijah sploh mogoče zmagati?
 

Tema delavnice je medsebojno spoštovanje, izražanje in spoštovanje različnih mnenj, vrednot in idej. 

vključi se vključi vse stran-05.png

Argyri Skista
četrtek, 23. 9. 2021 od 16.00 do 18.00

okrasne črte-05.png

Argyri Skitsa vodi mrežo prostovoljskih organizacij v Solunu, je mladinska voditeljica in trenerka za mlade, deluje na področju kreativnega učenja, organizira številne festivale, vodi delavnice za učence in učitelje na področju socialne interakcije in čustvenega opismenjevanja.

NEBESNO PRIJATELJSTVO 

Vsebina delavnice je navdihnjena z zgodbo iz knjige Zvezda v kozarcu, ki sta jo napisala Sam Hay in Sarah Massini. Zgodba govori o dveh sestrah in zvezdi, ki je padla z neba. Zvezda se mora vrniti k prijateljem in potrebuje pomoč deklic. Mali, ena od sester, se sooča z dilemo, ker želi zvezdo obdržati zase. Sestri in njuni prijatelji v različnih situacijah sprejemajo odločitve in iščejo rešitve. Ali na koncu spoznajo pomen svobodne volje in spoštovanja potreb drugih? Potovanje odpira novo okno v razumevanje pravega pomena prijateljstva.

Tema delavnice je raziskovanje vrednot, kot so prijateljstvo, empatija, spoštovanje, vključenost in izražanje občutkov v medosebnih odnosih. 

Cenik
ena delavnica: 30 €
okrasne črte-02.png
bottom of page